Spis på Farm-To-Table-Restaurant og få mere liv i landet

 

Liv i landet kræver mennesker. mennesker kræver livsgrundlag. Landet giver rige muligheder for livsgrundlag, hvis vi spiser direkte af landets afgrøder. Ergo vi skal have mange flere Farm-To-Table-Restauranter ude i landet.

Hvor meget liv, kunne det give i landet, hvis hver landkommune havde mindst 1 Farm-To-Table-Restaurant? Hver restaurant ville give mindst 2-4 fuldtidsjobs. Rabarbergården i Holløse har i højsommeren 30 personer på lønningslisten – ikke kun på deres restaurant, men i hele gårdens drift. (nb. Gården er på 28 hektar) Jobs giver liv i landet. Gæster i landet giver liv i landet. Både gæster, liv og jobs, giver mere liv og flere jobs… Når først vi har en restaurant, så får vi også brug for den lokale elektriker, smed, gas-og vandmester, måske værelser til overnatning og så videre. Ikke mindst: Vi får syn for, hvor maden kommer fra og hvordan den faktisk smager, når den er frisk.

Endnu en vigtigt ting, som karakteriserer de Farm-To-Table-Restauranter, som jeg i skrivende stund, kender til, er at de alle som én, tager et kæmpeansvar for landskabets liv. De har dyr ude på jorden. De har sædskifter, de har naturområder, de går ekstra mange skridt for biodiversitet på deres brug og de er som minimum økologiske… og ydermere udforsker de biodynamik eller regenerative metoder. På den led, kan dit restaurantbesøg give liv i landet konkret med arbejdspladser, mere biodiversitet, samspil mellem by og land og så det som er det basale i måltidet: livsglæden/appetitten. Samtidig med at du får de friskeste råvarer, den mest autentiske smag, et levende udflugtsmål, hvor du både før og efter kan nyde landskabet omkring dig og ikke mindst: Du kan rent faktisk få helt præcist at vide, hvordan og hvor en asparges gror.


Hvad er en Farm-To-Table-Restaurant?

Det er en restaurant, som ligger ude i landet på et landbrug. Restauranterne er karakteriseret ved at en overvejende del af de råvarer du spiser på menuen, kommer fra gårdens eget landbrug og at det er synligt, hvilke råvarer, de køber udefra. Ofte er de råvarer, som er indkøbt til menuen, fra lokale navngivne gårde – eller danske gårde med en særlig kvalitet eller terroir, som behager køkkensjæfen.


Restaurant Muld:

 

Mangholm Sommerrestaurant:

 

Book bord på de danske Farm-To-Table-Restauranter:

Muld Restaurant, Vipperrød, syd for Holbæk. Du kan tage toget til Vipperød med din cykel – 3 km til Muld

https://www.muldmad.dk/

Mangholm Sommerrestaurant, Tulstrup, lige uden for Hillerød, du kan tage bussen lige dertil ( åbent om sommeren)

https://mangholm.dk/

Birkemosegaard, Sjællands Odde lige ved Odden Havneby – tá færgen

https://www.birkemosegaardkokken.dk

Vester Vedsted Vingaard, udenfor Ribe

https://www.vvvingaard.dk/

Den Grønne Verden, Søllested på Lolland

https://dengronneverden.dk

Rabarbergården, Holløse, Nordsjællands Kyst. Du kan tage toget lige dertil

https://www.rabarbergaarden.dk/

Øens Have, Refshaleøen, København – en minigård midt i byen

www.oenshave.dk

Birthesminde, Arnakke, udenfor Holbæk – mere en farm-to-table-gårdcafé med rigtig gode grise-mad

www.birthesminde.dk

Gothenborg, Them ved Silkeborg – brunchrestaurant

www.gothenborg.dk

Fuglebjerggaard, Hemmingstrup ved Helsinge (udelukkende sommerrestaurant)

www.fuglebjerggaard.dk

Brandbygegaard Sommerrestaurant, syd for Odder (udelukkende sommerestaurant)

https://lonelandmand.wordpress.com/

 

Jeg håber at du har lyst til at skabe mere liv i landet ved at booke fester, højtider og måltider på landets smukke og velsmagende Farm-To-Table-Restauranter. Det vi spiser, skaber liv.

Skriv, hvis der er steder, du godt ku tænke dig en Farm-To-Table-Restaurant – kender du et konkret sted?

Skriv, hvis du kender Farm-To-Table-Restauranter, som ikke er omtalt i dette blogindlæg.

Skriv, hvad du har oplevet på alverdens Farm-To-Table-Restauranter.

Forrige
Forrige

Kunsten skaber liv, glæde og nye tanker i landet

Næste
Næste

Lorten sætter liv i landet - Hyldest til koen