Søger landmand/kvinde/familie til samskabelse af levende mad- og landbrugsfællesskab på Hornsherred

 

Jeg har en gård i det nordligste Lejre Kommune. 12 økologiske hektarer. Omlagt i 2012. Jeg bor her alene sammen med hund og høns. Hele gårdens hovedhus er renoveret efter fineste økologiske principper. Jeg har 2 ledige værelser en suite til udleje i stueetagen. De har udsigt til have og Isefjord og så er vi fælles om køkken, bad/toilet, entreer, spisestue og vigtigt: spisekammer.

Jeg har alt udstyr til at drive en market-garden incl. polytunnel. Jeg har en gammel traktor, en slidt harve og ditto fræser og en hoben gamle, men godt byggede staldbygninger anno 1901. Gårdens jord løber direkte ned i Isefjorden og har fuld udsigt ud over fjorden. Jorden har en blandet bonitet og ja, det er ikke verdens mest regnfulde spot.

Min største drøm er at finde en livgivende form til at drive gården i fællesskab med andre, som også holder af god mad, økologi, det nære liv, lokale kræfter og liv i landet. Jeg her åben overfor produktionsformer, ideer, forædling – ja, alt, hvad der kan give meningsfyldt liv på gården og mellem mennesker.

Jeg er selv et madmenneske. Er uddannet husholdningslærerinde og jeg er god til at formidle om mad. Jeg elsker livet på landet og bruger al mit liv og virke på at skabe gode betingelser for et mangfoldigt og biodiverst liv ude i det åbne landskab. Jeg vil vildt gerne bruge mine madevner i et produktionsfællesskab, hvor andre er fuldblodslandmænd og tager det fulde ansvar for landbrugsdriften. Jeg ved godt at 12 hektar ikke er alverden, men det er et sted at starte og kommunen og mit lokalområde er fyldt med virkli gode økologer og jeg ser masser af gode muligheder for samarbejde, hvis vi bare har de rigtige ideer. Endvidere er det vigtigt at bemærke at gården ligger i et meget velfungerende lokalsamfund fyldt med søde og hjælpsomme naboer.

 Jeg holder meget af landlivet og af at makke rundt ude på gården, men jeg er og bliver aldrig landmand og trives bedst med at nogen har landbrugs-chef-kasketten, så jeg mere kan være arme og ben og i øvrigt fokusere på maden, råvarerne, måltidet, formidlingen, salget, forretningen, netværket, gæsterne, medlemmerne, menneskene. Jeg har drevet selvstændig virksomhed med madformidling i 20 år. Pt har jeg et job, som vaskeægte lønslave - jeg arbejder med at udvikle gastronomien i Danmark og hver dag forsøger jeg at knytte jorden til bordet – landet til byen.

Jeg har ikke et totalt færdigt billede af, hvordan gården skal udvikle sig. Jeg er åben overfor gårdens fremtidige ejerforhold, tilligemed. Jeg vil rigtig gerne tænke tankerne sammen med nogen, som kan det landbrugsfaglige og som også vil det nære liv på landet – og ja, på alle måder afsøge, hvordan vi kan leve af at producere, forædle og formidle. Gerne ambitiøst med høj biodiversitet, højeste økologikvalitet. Mit liv er for kort til at spise mad af ringe kvalitet. Så vil jeg hellere undgå ferierejser, fancy falske negle og dyre designerjeans og alt muligt andet blændværk. Jeg tror at det gode bæredygtige liv ligger i fællesskab, nærhed og den sjow og ballade, som vi sammen kan skabe i en god hverdag med børn, dyr og gode mennesker.

Jeg er sælføli åben overfor, at mine kommende landbrugspartnere ikke bor på gården. Der er mulighed for at starte på gården og se, hvad der er hænder og jeg er bestemt åben overfor at nogle af gårdens bygninger kan udvikles til beboelse. OG jeg er ikke bange for at vi med den rigtige idé og det rigtige hold, kan skabe finansiering til at realisere vores fælles drømme.

Jeg går ikke på kompromis med som minimum at være certificeret økolog. Jeg gider heller ikke at have råvarer hverken i køleskab, fryser eller spisekammer, som ikke er af højeste økologiske kvalitet. Jeg lever det jeg, jeg taler – og jeg er en økohusholdningsmester, som naturligvis kan få en sund husholdningsøkonomi til at hænge sammen.

Hvis ovenstående giver dig lyst til at høre mere, samtale eller komme forbi til en frokost, så kontakt mig på tlf.: 26 71 32 54 eller trine@thefoodproject.dk – det er totalt uforpligtende. Alle samtaler fører et økoskridt videre – og jeg vil glæde mig til at samtale med dig og jer. OG jeg er totalt åben overfor alle slags famliekonstellationer. Jeg holder meget af børn, selvom jeg ikke selv har nogen.

Glæder mig til at høre fra dig og jer.
Kjærligst fra Trine Krebs

 
Forrige
Forrige

Realisme eller greenwash?

Næste
Næste

Jeg skal kunne ånde i min bolig – fortællingen om total renovering